تقویت مهارت کار تیمی

 

فارغ از اینکه در چه موقعیت، حوزه و صنعتی فعالیت می‌کنید، داشتن مهارت کار تیمی شرط لازم برای موفقیت در کار است. وجود مهارت کار تیمی باعث می‌شود بتوانید ارتباط موثرتری با همکاران، مدیران و مشتریان برقرار کرده و در حین تبدیل کردن محیط کار به فضایی دلپذیر برای خودتان و سایرین، بازدهی کارتان را نیز افزایش بدهید. سازمانی که به اهمیت کار گروهی واقف باشد، فضای کاری سالم، موفق و پربازده‌ای برای کارکنان خواهد داشت؛ چرا که رسیدن به اهداف تعیین شده و رشد کسب و کار از مزایای کار تیمی و در حقیقت، قدرت کار تیمی است.

نکات تدریس آنلاین

مهارت کار تیمی چیست ؟

تعریف کار تیمی ساده است: کاری که در تعامل با دیگران برای رسیدن به یک هدف مشترک انجام می‌شود. کار گروهی اثربخش می‌تواند یک شرکت یا سازمان را به موفقیت‌های بزرگی برساند. اما مهارت کار تیمی، به معنی داشتن ویژگی‌ها و توانایی‌هایی است که به شما اجازه می‌دهند در طول مکالمات، پروژه‌ها، جلسات یا سایر همکاری‌ها به خوبی با دیگران کار کرده و در کار گروهی خوب عمل کنید. رعایت اصول کار تیمی در سازمان می‌تواند بازدهی آن را به طور چشمگیری افزایش بدهد. داشتن این مهارت‌ها برای هر فرد شاغل و کارآفرینی یک ضرورت است. از شغل مدیر اجرایی گرفته تا هر موقعیت کاری دیگری که نیازمند تعامل با سایر افراد است، همه برای رسیدن به موفقیت نیازمند داشتن این مهارت‌ها هستند. داشتن مهارتهای کار تیمی به توانایی شما در برقراری ارتباط مناسب، گوش دادن فعال، مسئولیت پذیری و صادق بودن بستگی دارد. مهارت‌های نرم دیگری وجود دارد که می‌تواند شما را به یک هم‌تیمی فوق‌العاده تبدیل کند که در ادامه مطلب به این مهارت‌ها می‌پردازیم.

چرا مهارت کار تیمی مهم است ؟

در هر سازمان و شرکتی شما باید در کنار افراد دیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک تلاش کنید. انجام کار در کنار اعضای تیم به شیوه‌ای همدلانه، کارآمد و مسئولانه، می‌تواند به شما در دستیابی به اهداف شغلی، قوی‌تر شدن رزومه خودتان و موفقیت سازمان کمک کند. داشتن مهارت‌های کار تیمی می‌تواند به ایجاد روابط کاری عمیق‌تر، ارتباطات و احتمالاً فرصت‌های جدید منجر شود.

برقراری ارتباط

توانایی برقراری ارتباط به شیوه‌ای شفاف و موثر یکی از مهارت‌های مورد اهمیت کار تیمی محسوب می‌شود. زمانی که با تیمی متشکل از افراد مختلف کار می‌کنید، به اشتراک گذاری افکار، ایده‌ها و اطلاعات به نحوی که برای آن‌ها قابل درک باشد اهمیت زیادی دارد. مهارت‌های ارتباطی مختلفی از جمله مهارت‌های ارتباط کلامی و غیر کلامی وجود دارد که باید در خودتان تقویت کنید.

مسئولیت پذیری

یکی از اصول کار در یک تیم، پذیرش مسئولیت کارها توسط تمام اعضای تیم است. اینکه شما مسئولیت کاری که بر عهده تیم گذاشته شده را پذیرفته و برای تحویل کار در زمان مقرر تلاش کنید، از مهارت‌های مهم کار گروهیاست. تنها زمانی که تمام اعضای تیم نسبت به وظیفه‌ای که بر عهده دارند احساس مسئولیت کنند، می‌توانند به اهداف مشترک تیم دست یابند. چه کاراموز تحلیل کسب و کار باشید، چه سرپرست دیجیتال مارکتینگ، مسئولیت پذیری در قبال وظایف، اصلی مهم و اساسی در کار تیمی محسوب می‌شود.

 

 

صداقت

داشتن صداقت و شفافیت در انجام امور بسیار مهم است. زمانی که به هر دلیلی نتوانستید کار را در زمان مورد نظر به اتمام برسانید باید این مساله را صادقانه و با اعلام دلایل منطقی به دیگر افراد تیم و مدیرتان اطلاع بدهید. بدون وجود صداقت و شفافیت در کار، اعتماد بین اعضا وجود نخواهد داشت و در نتیجه تیم نمی‌تواند عملکرد خوبی از خود نشان بدهد.

گوش دادن فعالانه

درست مثل مهارت برقراری ارتباط، مهارت گوش دادن فعالانه می‌تواند به افزایش درک و اعتماد بین اعضای تیم کمک کند. گوش دادن فعالانه به معنی تمرکز روی فرد مقابل هنگام ارائه نظرات، ایده‌ها، افکار و احساساتش است. همچنین برای درک بهتر فرد مقابل و نشان دادن توجه، می‌توانید سوالاتی درباره موضوعات مطرح شده از او بپرسید و ارتباط عمیق‌تری با فرد مقابل برقرار کنید.

همدلی

داشتن حس همدلی نسبت به اعضای تیم به درک بهتر احساسات و انگیزه آن‌ها توسط شما کمک می‌کند. تلاش برای گوش دادن فعالانه و درک افکار و نحوه انجام کار دیگران به برقراری ارتباط درست‌تر با آن‌ها منجر می‌شود.

همکاری

کار تیمی به معنی انجام کار توسط گروهی از افراد با مهارت‌ها و استعدادهای مختلف برای رسیدن به یک هدف مشترک است؛ در نتیجه همکاری با سایر افراد تیم و به اشتراک گذاری ایده‌ها برای بهبود کار سایرین و کمک به شکل‌گیری یک تیم موفق‌تر بسیار ضروری است.

آگاهی

زمانی که عضو یک تیم هستید باید دائما نسبت به پویایی تیم آگاه باشید. به طور مثال: اگر یکی از افراد تیم متکلم وحده بوده و اجازه صحبت و ارائه ایده را به دیگران نمی‌دهد، ایجاد تعادل و به وجود آوردن فضایی که همه افراد تیم بتوانند در نتایج کار سهیم باشند اهمیت پیدا می‌کند. در مقابل، اگر فردی خجالتی است و یا در بیان ایده‌ها و نظراتش تردید دارد، باید فضایی ایجاد شود که تمام اعضای تیم برای اعلام افکار و نظراتشان در آن احساس راحتی ‌کنند.

۵
از ۵
۱۰ مشارکت کننده

دسته بندی ها

جستجو در مقالات

اخرین نوشته‌ها